Skip to content

Länsstyrelsen granskar Panaxia - två ex-chefer häktade för grov brottslighet

Länsstyrelsen i Stockholm har inlett en granskning av säkerhetskoncernen Panaxia. Samtidigt sitter två av företagets ex-chefer häktade misstänkta för grov brottslighet, rapporterar di.se.

Attunda tingsrätt har, efter begäran från Panaxia, fattat ett interimistiskt beslut om att belägga de två tidigare chefernas egendom med kvarstad till ett värde av 35 miljoner kronor.

Di.se rapporterar att det av ansökan bland annat framgår att medarbetare vid flera tillfällen beordrades att ta ut miljontals kronor i kontanter ur Panaxias lager och ge en del till de nu häktade cheferna.

Enligt länsstyrelsen handlade deras granskning från början om en rutinkontroll som genomförs vartannat år men att denna skyndades på av de två häktade cheferna.

”Panaxia har aktivt varit i kontakt med oss och jag bedömer att de gör allt vad de kan för att rätta till det här. Men företaget måste göra en analys över hur detta har påverkat kunder och bevakningsverksamheten, de måste kunna visa att det här inte kommer att hända igen”, säger länsjuristen Helena Bäck till di.se.

I fallen med de häktade ex-cheferna kommer länsstyrelsen att återkalla de godkännanden som ger dem rätt att vara anställda i bevakningsföretag.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt