Skip to content

Kvinna påkörd av köttvagn i matbutik - får 12 000 kronor i ersättning

En kvinna från Landskrona blev påkörd av en köttvagn inne i en av City Gross butiker år 2008. Företaget har nu nått en förlikning med kvinnan som innebär att hon får 12 000 kronor i ersättning.

Olyckan inträffade då kvinnan, som är i 60-årsåldern, stod med sin kundvagn vid delikatessdisken på City Gross. Hon blev då påkörd bakifrån av en transportvagn packad med kött. Enligt kvinnan själv klämdes hon mellan vagnarna och skadade bland annat vänster fot.

Eftersom det var en anställd på City Gross som körde vagnen blev företaget skadeståndsansvarig och ärendet hamnade hos deras försäkringsbolag. Försäkringsbolaget ersatte kvinnan med 6 500 kronor för sjukdomstiden för vänster fotled och för vård- samt resekostnader.

Kvinnan ansåg dock inte att ersättningen var tillräcklig. Förutom värk i vänster fot uppgav hon att hon sedan olyckan dagligen upplevde smärtor i huvudet och i vänster höft. Dessutom hade hon ofta värk i rygg och nacke. Till följd av besvären hade hon varit tvungen att uppsöka kiropraktor, ortoped och sjukgymnast flertalet gånger.

Försäkringsbolaget ville dock inte betala ut någon högre ersättning eftersom de inte ansåg att olyckan orsakat en mätbar medicinsk skada. I höstas valde därför kvinnan att stämma City Gross. Hon begärde skadestånd om ytterligare 15 000 kronor samt ersättning för rättegångskostnader om 2 800 kronor.

City Gross tillbakavisade skadeståndskraven eftersom man menade att det inte fanns något klart samband mellan olyckan och kvinnans besvär.

Parterna har nu nått en förlikning. City Gross har gått med på att betala 12 000 kronor till kvinnan men rättegångskostnaderna ska parterna själva stå för.

Foto: Scanpix

  • Ebba Wigerström

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt