Skip to content

Konkurrent registrerade Internet-domän "i ond tro" - får namnet upphävt

En konkurrent till ett bolag som har registrerat ett liknande domännamn har fått domänen upphävd eftersom registreringen anses ha skett "i ond tro". På hemsidan fanns bara en bild på en man som simmar i en swimmingpool och ingen egentlig verksamhet.   

Stiftelsen för internetinfrastruktur har slagit  fast  domännamnet veteran-poolen.se ska överföras till Veteranpoolen AB.

Bolaget, som sedan 2005 har registreringen av aktiebolaget Veteranpoolen och dessutom äger domännamnet veteranpoolen.se, hyr ut personal i form av avtals- och ålderpensionärer. Motparten, som registrerat veteran-poolen.se, var under en kort period samarbetsparter med bolaget men startade därefter konkurrerande verksamhet.

Stiftelsen kommer fram till att domännamnet veteran-poolen.se är förväxlingsbart med firman Veteranpoolen och att domänregistreringen skett i ond tro. Motparten tillhandahåller en webbsida under det omtvistade domännamnet, vilken enligt stiftelsen inte verkar användas till annat än att åstadkomma en anknytning till bolaget och dess tjänster, men utan att erbjuda några tjänster.

Något berättigat intresse för motparten att använda bolagets kännetecken i domännanet finns därför inte. Dessutom finns det risk för vilseledande av besökare som kommer till veteran-poolen.se, till skada för bolagets verksamhet.

På veteran-poolen.se fanns vid tiden för avgörandet bara en bild av en äldre man som simmar i en swimmingpool.

  • Johanna Haddäng

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt