Skip to content

Hovrättsråd får böta 24 400 kronor för rattfylleri - "Jag kände mig inte ett dugg påverkad"

Ett hovrättsråd vid Svea hovrätt får böta 24 400 kronor för rattfylleri
Ett hovrättsråd vid Svea hovrätt får böta 24 400 kronor för rattfylleri

 

Ett hovrättsråd vid Svea hovrätt får betala 24 400 kronor i böter efter att ha åkt fast för rattfylleri.

 - Jag tar det här oerhört hårt och skulle vilja ha det ogjort.

Hovrättsrådet har godkänt ett strafföreläggande för rattfylleri på 40 dagsböter.

- Jag accepterade det på stående fot. Har man gjort fel ska man stå för det.

Hovrättsrådet hade ätit middag med familjen en lördagskväll i maj och enligt egen utsago druckit  en halv flaska vin och tre starköl á 33 centiliter mellan klockan 17 och 22.

Klockan 08.45, morgonen därpå, hade polisen alkoholtest i närheten av hovrättsrådets bostad. Instrumentet visade, efter säkerhetsavdrag, en alkoholkoncentration i utandningsluften på 0,12 milligram per liter.

- En fruktansvärd överraskning. Jag kände mig inte ett dugg påverkad och trodde inte det skulle ge utslag. Det är så beklagligt ledsamt. Jag hade inte en tanke på att det kunde finnas alkohol kvar i kroppen.

- Jag berättade i princip omgående för min chef. Vi har haft ett samtal och jag har fått respons. Jag är så öppen som jag alltid kan och förklarade vad som hänt. Om det ska vidtas åtgärder ligger det utanför min räckvidd. Än så länge har det inte fått några konsekvenser.

Hovrättsrådet har själv undersökt hur det har gått för andra som har åkt fast för ”dagen-efter”-rattfylleri.

- Arbetsrättsligt har det inte hänt någonting för andra som har befunnit sig i en liknande situation.

LILIAN ANDERSSON

 

Foto: Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt