Skip to content

Femåring nära drunkna på badhus - mamman döms till villkorligt och böter för dålig uppsikt

En femårig pojke hittades livlös i en bassäng på Gustavsviksbadet i Örebro i november förra året. Nu döms pojkens 27-åriga mamma till villkorlig dom och böter för att ha lämnat honom utan uppsikt.

Det var i slutet av november förra året som pojken hittades medvetslös på botten i Gustavsviks vågbassäng efter att hans mamma hade gått ifrån honom för att köpa mat. 

En ambulanssjukvårdare, som var på badet på sin fritid, räddade pojkens liv genom hjärt-lungräddning.

Kvinnan åtalades i april i år för framkallande av fara för annan samt vållande till kroppsskada.

Örebro tingsrätt konstaterar nu att kvinnan inte kan dömas för att ha varit grovt oaktsam eftersom hon vidtagit vissa åtgärder som att säga till andra att ha lite uppsyn över sonen samt att han inte varit på så långt avstånd från henne. Åtalspunkten om framkallande av fara för annan ogillas därför.

Kvinnan anses däremot ha gjort sig skyldig till vållande till kroppsskada. Detta då hon inte haft  tillräcklig uppsyn för att kunna förhindra att pojken hamnade under vattenytan och blev medvetslös.  

Kvinnan döms nu därför till villkorlig dom och dagsböter för vållande till kroppsskada. Dessutom åläggs 27-åringen att betala 30 000 kronor i skadestånd till sonen.

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt