Skip to content

Domstolsverket utreder om domstolarna ska börja Twittra och ha egna Facebook-sidor

HD på Facebook?
HD på Facebook?

Domstolsverket utreder om landets domstolar bör bli aktiva på sociala medier och till exempel skaffa egna Facebook-sidor och börja twittra.

- Snabbheten i mediet kan vi dra nytta av till exempel i kontakter med journalister som ofta är aktiva twittrare, säger Andreas Fritz vid Domstolsverkets informationsavdelning till tidningen Domkretsen.

Enligt Domkretsen får Domstolsverket allt fler frågor från domstolarna som rör just sociala medier. I höstas påbörjades därför en inventering av bilka behov och möjligheter som finns för detta.

Domstolsverket understryker att regeringens budskap till myndigheterna är solklart: Använd gärna sociala medier men tänk noga efter hur det kan stödja myndighetens uppdrag och ta hänsyn till de rättsliga aspekterna.

- Vi måste inte finnas på Facebook eller något annat ställe bara för att alla andra finns där. Det är ingtet självändamål, säger Andreas Fritz.

- Men om nya kommunikationskanaler kan bidra till att vi når verksamhetens mål så ska vi naturligtvis vara öppna för de möjligheterna.

Utöver att använda Facebook och Twitter för snabb information skulle domstolarna kunna marknadsföras som attraktiva arbetaplatser via de sociala medierna.

- LinkedIn skulle fungera som en lämplig arena för att sprida information om Sveriges domstolar, säger Andreas Fritz.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt