Skip to content

Claes Borgström anmäls till Advokatsamfundet

Rättsäkerhetsorganisationen anmäler Claes Borgström till Advokatsamfundets disciplinnämnd med anledningen av uttalanden som han ska ha gjort i media om Julian Assange.

Claes Borgström företräder de två kvinnor som anmält Julian Assange för våldtäkt och sexuella övergrepp.

Enligt Rättsäkerhetsorganisationens ordförande Johann Binninge ska Borgström ha gjort följande uttalanden i dagens nummer av Aftonbladet:

- Han vet själv vad han har gjort. 

- Han talar hela tiden om utlämning till USA, men jag börjar undra om det handlar om att han är rädd för att dömas för de brott han är misstänkt för.

Det är till följd av dessa uttalanden som Rättsäkerhetsorganisationen nu anmäler Claes Borgström till Advokatsamfundets disciplinnämnd.

 "När Borgström säger han syftar Borgström på Assange och i uttalandet ligger en klar insinuation om att Assange är skyldig vilket är minst sagt ett märkligt uttalande då anklagelsen inte ännu ens gått till åtal", skriver de i sin anmälan.

"En advokat får inte göra kränkande eller förklenande uttalanden om motparten, om det inte i den aktuella situationen ter sig försvarligt för att ta tillvara klientens intressen, och det kan inte göras gällande i detta fall”, fortsätter de.

Dagens Juridik har försökt nå Claes Borgström utan resultat.

 


 Foto: Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt