Skip to content

Tände eld på Harry Scheinvillan - döms till fyra års fängelse för mordbrand

På tisdagen dömdes en 43-årig man till fyra års fängelse för bland annat mordbrand sedan han satt eld på Harry Scheins tidigare villa i Stockholm.

Det var i mars i år som den 43-åriga mannen greps och häktades misstänkt för att i slutet av februari ha tänt eld på framlidne Harry Scheins villa i Danderyd i Stockholm. En villa som 43-åringen själv köpt och betalat handpenning för, men som han ännu inte hade fått tillträde till. 

43-åringen som kom att åtalas för mordbrand har hela tiden nekat till brott.

På tisdagen dömdes han av Attunda tingsrätt för mordbrand. Gärningen ska enligt rätten inte rubriceras som grov, vilket åklagaren gjort gällande.

Enligt tingsrättens mening är gärningen visserligen av mycket allvarligt slag, men eftersom det inte förelåg någon avsevärd spridningsrisk och då värdet på den egendom som riskerade att förstöras i branden inte ligger inom spannet för vad som är tänkt att klassificeras som grovt brott, ska gärningen rubriceras som mordbrand.

Mannen döms förutom mordbrand även för häleriförseelse och bedrägeri. Påföljden bestämdes till fyra års fängelse.

43-åringen ska även betala skadestånd till målsäganden i bedrägerimålet med 42.023 kr samt 500 kronor enligt lagen (1994:419) om brottsofferfond.

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt