Skip to content

Vaktmästare köpte sex av elev - döms till fängelse

En man som vid upprepade tillfällen köpt sex av en 15-årig flicka dömdes i tingsrätten till fängelse i tre månader. Mannen, som arbetade som vaktmästare på flickans skola, får nu sin dom fastställd i hovrätten.

En man i 50-årsåldern stod åtalad för att under ett års tid, vid cirka 20 tillfällen, köpt sexuella tjänster av en då 15-årig flicka.

Flickan berättade att hon hade lagt ut en annons om att hon ville sälja sex eller nakenbilder på sig själv och att hon på så vis fått kontakt med mannen.

Mannen, som arbetade som vaktmästare på flickans skola, nekade till anklagelserna och uppgav att han i och för sig känt till att hon sålt sex men att han själv aldrig köpt av henne.

Tingsrätten ansåg att flickans uppgifter var logiska och sammanhängande och att de saknade inbördes motstridigheter. Då uppgifterna även var väl förenliga med sms-kommunikationen mellan henne och mannen så lades hennes berättelse till grund för avgörandet.

Mannen dömdes därför för köp av sexuell handling av barn till fängelse i tre månader. Han ålades också att betala 20 000 kronor i månaden till flickan.

Hovrätten fastställer nu i allt väsentligt tingsrättens dom.

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt