Skip to content

TV4 överklagar Dr Phil-dom till Högsta förvaltningsdomstolen

TV4 dömdes i april förra året till höga böter efter att ha visat ett avsnitt innehållande otillåten reklam. Kanalen överklagar nu domen till Högsta förvaltningsdomstolen.

I april förra året dömdes TV4 till böter om 150 000 kronor. Detta sedan kanalen visat ett avsnitt där tv-profilen Dr Phil gjorde ottillåten reklam för sin dåvarande frus bok ”Real life preparing for the seven most challenging days of your life”.

TV4 överklagar nu domen till Högsta förvaltningsdomstolen.

– Efter ett liknande ärende i höstas med "Doctors" som friades, tycker vi att detsamma borde gälla oss. Dessutom så tycker vi inte att det borde vara någon avgift för detta, säger Magnus Törnblom, pressansvarig för företagsinformation på TV4, till Dagens Media.

I sin överklagan anför TV4 att det, enligt kanalen, är rimligt att globalt erkända program som kan visas i andra EU-länder även ska kunna visas i Sverige. Och att det blir en snedvridning i konkurrensen då exempelvis TV3, som lyder under brittisk lag, kan visa samma program.

– Vi verkar på en marknad där våra huvudsakliga konkurrenter lyder under ett regelverk som är engelskt. Det är inte rimligt att vi ska ha olika regler och villkor, säger Törnblom till Dagens Media.

Foto: Scanpix

 

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt