Skip to content

Tretton vapen i beslag och nio personer gripna efter särskild insats mot illegala vapen

Tretton vapen och nio personer gripna för vapenbrott. Det är resultatet av Polisen och Tullverkets gemensamma insats mot illegala vapen i Västra Götaland, Halland och Skåne förra veckan.

Vid insatsen i Västra Götaland, Halland och Skåne gjordes bland annat trafikkontroller med fokus på E6 mellan Malmö och Strömstad, kontroll av gods i hamnar och postförsändelser och av legal vapenhandel.

Aktionen genomfördes i samverkan mellan Polisn, Tullverket och Kronofogdemyndigheten. Syftet var inte bara att beslagta illegala vapen och att lagföra personer misstänkta för vapenbrott utan också att kartlägga smuggelvägar för illegala vapen.

– Varje vapen vi har förhindrat att komma ut i den kriminella miljön är en framgång i sig. Genom samverkan har vi också prövat och lärt oss vilka gemensamma arbetsmetoder som är framgångsrika för att bekämpa inflödet av illegala vapen, säger kommenderingschefen Niclas Hallgren vid polismyndigheten i Västra Götaland.

– Det finns många sätt att smuggla in vapen i landet - vilket resultaten från den här insatsen visar - och för att begränsa den illegala införseln behöver myndigheterna arbeta tillsammans och på bred front, säger Rolf Martinsson, chef för Tullverkets brottsbekämpning i Göteborg.

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt