Skip to content

Studenter tävlade om tjänst på Ernst & Young

Lotta Naucler Almström, vinnare av tävlingen
Lotta Naucler Almström, vinnare av tävlingen

Ernst & Young tar till nya metoder för att rekrytera personal. Efter ett skatterättsligt case där bland annat ledaregenskaper, engelska och teknisk kompetens var avgörande, vann en juriststudent från Uppsala en anställning på byrån.

– Rekryteringsläget idag gör att man som företag måste ta till nya metoder för att hitta de bästa medarbetarna. I tävlingen bedömdes studenterna förutom på sina rent skattetekniska kunskaper även på förmåga att arbeta i lag och att hantera stressiga och oförutsebara situationer, egenskaper vi letar efter hos våra medarbetare, säger Magnus Pantzar, partner på Ernst & Young.

Vinnaren av tävlingen heter Lotta Naucler Almström. Hon kommer från Karlskoga i Värmland och läser på juristprogrammet i Uppsala.

Lotta var med i tävlingen mest som ett test för att se hur mycket hon lärt sig i skolan. När hon nu tar examen väntar ett jobb på byrån Ernst & Young. Utöver anställningskontraktet som skattejurist vann hon pengar och en plats i den internationella finalen i Boston, USA.

– Det känns overkligt och jag är väldigt glad, säger Lotta Naucler Almström. Att vinna tävlingen har verkligen ökat på min studiemotivation. Nu pluggar jag för att lära mig och bli bättre på skatt, inte bara för att bocka av en tenta.

Finalisterna i Ernst & Youngs tävling valdes utifrån ansökan, CV och ett personligt brev. De som sedan gick vidare i den första gallringen fick göra vissa tester. Därefter valdes 13 finalister ut, alla i slutskedet av juristutbildningen.

När finalen avgjordes den 26 april delades finalisterna in i lag som tillsammans fick lösa ett skatterättsligt case.

Gruppernas resultatet presenterades för en jury som utsåg vinnaren. Bedömningskriterierna var bland annat de tävlandes bidrag till laget och helheten, deras ledaregenskaper och tekniska kompetens. Juryn såg även till deras muntliga framställning, engelska och  förmåga att prioritera samt hur väl de etablerade relationer med övriga finalister.

Juryn bestod av Antoine van Horen, skattekonsult och partner, Ernst & Young, Bertil Wiman, professor i finansrätt vid juridiska institutionen, Uppsala universitet, Merja Lohela, skatteexpert vid rättsavdelningen, Skatteverket, samt Lena Swedenborg, Head of Tax, Swedbank Group.

I den internationella finalen i Boston är det en 30-dagars jorden runt-resa till Ernst & Young-kontor som står på spel.

  • Linn Nordqvist

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt