Skip to content

Påstådd hotbild var efterhandskonstruktion - kvinna förlorar hyresrätt i Malmö

En 45-årig kvinna fick sitt hyresavtal uppsagt då hon hyrde ut lägenheten till sin dotter i andrahand. Kvinnan hävdade dock att hon bodde i lägenheten men att hon inte kunde vara folkbokförd på adressen på grund av hot från sin exman. En efterhandskonstruktion enligt hovrätten som nu avslår kvinnans överklagan.

En 45-årig kvinna har sedan december 2009 hyrt en lägenhet om fyra rum och kök i Malmö. Hyresvärden har sagt upp hyresavtalet och menade att kvinnan inte bodde i lägenheten utan hyrde ut den i andra hand till sin vuxna dotter.

Kvinnan hävdade att hon bodde i lägenheten tillsammans med dottern, och under en period även en kamrat till dottern, men att hon inte kunde vara folkbokförd på lägenhetens adress på grund av hot från sin före detta man.

Hyresnämnden beaktade att dottern sökt inneboende att dela hyran med under hösten 2010 och våren 2011 via annonstjänsten Blocket, och fann att den 45-åriga kvinnan inte har visat att hon hade sitt permanenta boende i lägenheten.

Nämnden menade att den hotbild som kvinnan gjorde gällande endast var en efterhandskonstruktion. Och att hon därför inte var i behov av lägenheten såsom skyddat boende. Då kvinnan saknade ett skyddsvärt behov av lägenheten biföll nämnden värdens talan.

Kvinnan överklagade till hovrätten som instämmer i nämndens bedömning. Kvinnans överklagan avslås därmed.

 

  • Veronica Hult

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt