Skip to content

När polisen kom så kom också statsministern till Malmöborna

Att mötas av statsministern när man har sökt kontakt med polisen hör inte till vardagligheterna. Detta var dock vad många Msmlöbor fick uppleva när Fredrik Reinfeldt igår natt tog aktiv del av Malmöpolisens operativa arbete.

Under kvällen och natten mot onsdagen följde statsministern Malmöpolisens arbete på nära håll under drygt sex timmar. Olika delar av Malmö besöktes, bland annat Västra hamnen, Rosengård, Arlöv och Möllevången.

Statsministerbesöket förlöpte lugnt men det var många Malmöbor som höjde på ögonbrynen när statsministern passerade dem vid sina stopp runt om i Malmönatten.

Mycket av kvällens besök kom dock att handla om stadens kamp mot kriminella gäng och den stora polisiära satsningen som just nu sker i Malmö.

– Jag har under kvällen fått lyssna på erfarna polisers berättelser om vilka utmaningar de står inför i sin vardag, säger statsministern Fredrik Reinfeldt.

– Här har det skett spektakulära mord och en närvarande brottslighet som vi samlat sätter in större resurser för att rå på. Det verkar definitivt ha gett goda resultat.

 Och omvärldens bild av Malmö menar Reinfeldt är något missvisande.

– Malmö präglas mycket av framtidstro. Jag tror att stämpeln av Malmö som gangsterstad är överdriven och jag upplever inte att folk som bor här riktigt känner igen sig i den beskrivningen.

 

 

Arkivbild: Fredrik Persson/Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt