Skip to content

Mordbrandsåtalad fälls för hot mot vittnande granne

En man som tidigare stått åtalad för bland annat mordbrand döms nu för övergrepp i rättssak. Detta sedan han satt upp lappar i sin trappuppgång med ett otrevligt innehåll riktat mot sin granne som vittnade mot honom under rättegången.

En man vittnade i en rättegång mot sin granne som stod åtalad för mordbrand och skadegörelse.

Samma dag som rättegången hölls försattes den åtalade mannen på fri fot. Han dömdes senare för skadegörelse men frikändes från åtalet om mordbrand.

Ett par dagar efter frisläppandet fann den vittnande grannen lappar uppsatta i sin trappuppgång med ett otrevligt innehåll riktat mot honom som person. På en av lapparna stod det bland annat: "(NN) är en svag liten människa men klanka på andra går bra." Han fick även obehagliga telefonsamtal.

Genom utredningen i målet finner tingsrätten det styrkt att den tidigare mordbrandsåtalade mannen gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak, ringa brott. Mannen döms därför till 140 dagsböter om 100 kronor.

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt