Skip to content

Konsult fick sparken efter konflikt med arbetsgivare – får 50 000 kronor

En konsult som arbetade med att utvärdera ett EU-projekt åt Växjö kommun fick sparken sedan han hamnat i en konflikt med kommunen. Konsulten som svarade med en stämning på 78 000 kronor har nu träffat en förlikning med Växjö kommun.

Det var i december förra året som konsulten valde att vända sig till Växjö tingsrätt efter att ha hamnat i en konflikt med Växjö kommun.  

Växjö kommun beviljades drygt 1,7 miljoner kronor från EU för en satsning som riktade sig till unga missbrukare. För att få pengarna krävdes dock en extern utvärdering, något som konsulten anlitades för.

Under arbetets gång uppstod dock en konflikt mellan konsulten och kommunen vilket resulterade i att projektet avbröts i halvtid. Kommunen förlorade därigenom hälften av pengarna, drygt 800 000 kronor.

Konsulten menade att han utfört uppdrag som Växjö kommun, arbete och välfärd, inte betalat för. Kommunen som var av en annan åsikt kopplade in en jurist. Utgångspunkten var att inte betala ut några pengar.

Konsulten stämde då kommunen inför domstol på 78 000 kronor.

Efter att ordförande under förhandlingen i tingsrätten haft enskilt samtal med parterna backade kommunen på sin ståndpunkt. Parterna har nu träffat en förlikning som innebär att konsulten får 50 000 kronor plus moms och att Växjö tingsrätt avskriver målet.

- Det här var en dålig affär för kommunen och det var inte bra för projektet heller. Men det har ändå varit så bra att nämnden valt att det ska fortsätta, sa Per Sandberg, förvaltningschefen på arbete och välfärd, till Smålandsposten efter att konsultens stämning inkom till tingsrätten.

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt