Skip to content

K-rauta-anställd tog muta istället för betalt av byggchef - båda döms

En 36-årig man som har varit anställd på bygg- och heminredningskedjan K-rauta döms för bland annat mutbrott och trolöshet mot huvudman. Samtidigt döms också chefen för det byggföretag som 26-åringen gjort upp sina "affärer" med mot sitt nekande.  

En 26-årig man åtalades för stöld, trolöshet mot huvudman och mutbrott. Enligt åtalet har mannen stulit 1 000 kronor från sin arbetsplats på K-rauta, låtit bli att ta betalt för varor till en summa på drygt 40 000 kronor och tagit emot en muta på 7 000 kronor.

Som medtilltalad står ägaren till en byggfirma som anses ha tagit emot varorna utan att betala för dem samtidigt som han desssutom har lämnat mutan på 7 000 kronor.

Den 26-åriga mannen erkänner både stölden och att han inte har tagit betalt för varorna - samt desssutom han han har tagit emot mutan. Ägaren till byggfirman nekar dock och hävdar att han överhuvudtaget inte har känt till att betalning för varorna inte har skett. Han menar dessutom att han har lånat ut pengar till 26-åringen.

Tingsrätten tror dock på 26-åringen. Ågaren till byggfirman döms därför för medhjälp till trolöshet mot huvudman och bestickning. Ingen av männen bedöms riskera återfall i brottslighet och påföljden bestäms därför till villkorlig dom och 80 dagsböter om 200 kronor.

Joanna Olsson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt