Skip to content

Justitieråd korade årets svenska mästare i juridik

Justitierådet Stefan Lindskog
Justitierådet Stefan Lindskog

Fredagen den 11 maj gick riksfinalen för Svenska Juridiska Mästerskapen av stapeln i Högsta domstolen i Stockholm. Prisutdelningen skedde sedan i Mannheimer Swartlings lokaler där bland annat justitierådet Stefan Lindskog stod för prisutdelning och tal.

Det blev laget från Lund som tog hem titeln som svenska mästare i juridik. Laget representerades av Martin Andersen och Jacob Rosell Svensson på kärandesidan och av Peter Edwards och Kalle Lindelöw på svarandesidan.

Juryns ordförande var justitierådet Stefan Lindskog som tillsammans med sina kolleger Johnny Herre och Svante Johansson senare höll i prisutdelningen.

Priset för bästa kärandelag gick till Göteborg och bästa svarandelag blev Örebro. När det gäller priset för bästa ort gick det till Lund.

Mannheimer Swartlings Helena Rempler delade också ut Mannheimer Swartlings processpris vilket gick till Jacob Rosell Svensson från Lund med motiveringen:

”Jacob har med visad lust för uppgiften på ett säkert, behagfullt och tydligt sätt förmått att fånga rättens intresse för sin klients sak”. 

 

Foto: Claus Gertsen/Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt