Skip to content

”Det är fortfarande uteslutande ett fåtal klassiska yrkesvägar som räknas”

Rosita von Feilitzen
Rosita von Feilitzen

När juristen Rosita von Feilitzen började med rekrytering i början av 2000-talet fanns det få rekryterare som specialiserat sig på juristbranschen. Hennes tjänster bemöttes först med skepsis. Numera är det advokatbyråernas delägare som lyfter på luren och ber om hjälp när det är dags att tillsätta de tunga tjänsterna.

- Jag visste att jag aldrig skulle bli bäst på att skriva avtal. Däremot kommer jag ihåg dig – vem du är och vad du har gjort. Jag är en säljare och människokännare. Men det tog ett tag innan jag förstod att jag kunde ha nytta av mitt intresse för människor och att det kunde utgöra ett lönsamt företag, säger Rosita von Feilitzen.

Med en bakgrund som lektor på Stockholms universitet, bolagsjurist och rekryteringskonsult på Poolia hade Rosita von Feilitzen en unik ingång när hon bestämde sig för att renodlat arbeta med rekrytering av jurister.

Hur har din bakgrund som jurist hjälpt dig?

 - Mina år som bolagsjurist har gett mig en särskild förståelse för arbetet som jurist. Det är tveklöst min starkaste sida som rekryterare. En annan fördel är att gamla kursare numera är delägare och advokater vilket har gett mig ett oslagbart kontaktnät. Många uppdrag kommer till mig genom rekommendationer. Och kontaktnätet fortsätter jag bygga bland annat som föreläsare.

Har du någonsin ångrat att du lämnade den traditionella juristrollen?

 - Vi i Sverige måste se att en modern jurist kan vara framgångsrik i flera olika roller. Det är fortfarande uteslutande ett fåtal klassiska yrkesvägar som räknas, såsom advokat eller domare. Men jurister som vågar sätta ner foten är bra affärsledare och platsar som VD eller för den delen projektledare.

Rosita von Feilitzen beskriver hur bolagsjuristens roll i vissa länder är en helt annan.

- Om man tittar på USA eller England har bolagsjuristen ofta en förstärkt roll. Man har upptäckt att juristerna är viktiga även utanför den materiella juridiken. Säger juristen något är det helt enkelt det som gäller. Men då måste man vara en person som vågar fatta beslut.

Hon berättar hur hon fortfarande minns introduktionsföreläsningen på juristprogrammet. Föreläsaren beskrev i procent hur många utexaminerade juriststudenter som blev advokater och domare. Sedan konstaterade han att det fanns en viss procent som föll utanför de traditionella yrkesvalen och därmed verkade försvinna från juridiken.

- Jag blev, liksom alla andra, livrädd för att så småningom tillhöra den procentsats som utgjorde ett hål i statistiken. Jämför den utgångspunkten med studenter på Handelshögskolan och KTH som får höra att de är guds gåva till världen och att de kan göra precis vad som helst efter sin examen.

Rosita von Feilitzen har nu arbetat med rekrytering av jurister i tio år. Hennes kunder är allt från internationella bolag till mellanstora advokatbyråer. Hon sköter rekryteringen till framför allt seniora tjänster.

Hur står du dig i konkurrensen med de stora rekryteringsföretagen?

 - Det är en tuff konkurrens inom rekryteringsbranschen generellt. Min fördel är att jag är helt och hållet nischad mot juridiksektorn och har därmed blivit oerhört specialiserad. Mitt kontaktnät gör att jag vet var kompetensen finns. De flesta andra har istället satsat på bredd. För mig innebär det en konkurrensfördel, men det gör mig också sårbar.

Drömde du om att vara egenföretagare?

 - Nej, det gjorde jag absolut inte. Väl på plats insåg jag snabbt att jag är bra på att driva eget och att det passar mig som person. Jag är självständig och gillar snabba beslutsvägar. Det är inte för alla, men jag stormtrivs.

Hon berättar att hon arbetade mycket förut, men ännu mer nu.

- Jobbet är en stor del av mig och min identitet, avslutar Rosita von Feilitzen.

 

Lina Albihn

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt