Skip to content

Delägare på advokatbyrå fast i prostitutionshärva

En delägare på en advokatbyrå i Stockholm togs på bar gärning av polisen efter att köpt sex av två prostituerade kvinnor från Lettland. Han får nu böta 30 000 kronor.

Advokaten har erkänt brottet och fick i förra veckan ett strafföreläggande om 40 dagsböter, 30 000 kronor, för köp av sexuella tjänster.

Enligt förundersökningen sålde de två unga kvinnorna från Lettland sex i en lägenhet på Östermalm i Stockholm. De annonserade via Internet och ett stort antal män köpte sexuella tjänster av dem. Flera av dem har redan dömts.

Polisen bedrev intensiv spaning mot Östermalmslägenheten under hösten och i oktober upptäckte spanarna när advokaten hastade in i fastigheten. Efter en stund såg de hur han släpptes in i lägenheten.

Genom brevinkastet hörde en av poliserna ljud som han uppfattade som sexuellt umgänge. Då advokaten lämnade lägenheten en dryg kvart senare greps han av polisen.

En av de prostituerade berättar i förhör att hon kom i kontakt med advokaten via sin annons på Internet och att han hade önskemål om att träffa två tjejer. Advokaten betalade mellan 2 000 och 2 500 kronor för den sexuella tjänsten, enligt kvinnorna.

Advokaten, som erkänner brott, säger i förhör att han inte hade samlag med kvinnorna utan att det handlade om striptease och oralsex. Han hade bara förväntat sig en tjej. Enligt honom betalade han 1500 kronor för sexköpet.

Dagens Juridik har sökt advokaten – dock förgäves. Byråns VD säger:

- Det är självklart inte okej att begå brott om man är verksam vid vårt bolag. Vi utgår från att alla på byrån avhåller sig från sådant som är olagligt. Om brott trots allt skulle begås så tar vi kraftigt avstånd från det. Vi utreder för närvarande internt den aktuella händelsen.

Lilian Andersson

 

 

Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt