Skip to content

Brottsoffermyndigheten: "Fler vittnesstöd behövs"

Under år 2011 fick drygt 55 000 personer någon form av hjälp av vittnesstöd i samband med att de skulle delta i en rättegång. - Behovet av stöd är stort och för att möta det behövs fler vittnesstöd, säger Chrystal Kunosson vid Brottsoffermyndigheten.

Under år 2011 var det främst personer som kallats som vittnen som fick stöd. De stod som mottagare för fler än hälften av stödinsatserna, enligt statistik från Brottsoffermyndigheten. Men även målsägande, tilltalade samt anhöriga och vänner fick hjälp.

Statistik visar att cirka 20 procent av mottagarna var målsägande, vilket är ungefär lika stor andel som gruppen anhöriga och vänner. Tilltalade är de som fick minst stöd. De motsvarar nämligen cirka fem procent av det totala antalet personer som fick hjälp under år 2011.

Att vittnesstöden når så många personer visar att behovet av information och stöd i samband med en rättegång är stort. För att möta det behövs det dock fler vittnesstöd, säger Chrystal Kunosson, ansvarig för vittnesstödsverksamheten vid Brottsoffermyndigheten, i ett pressmeddelande.

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt