Skip to content

Beyoncé Knowles stäms på över 700 miljoner kronor

Spelutvecklaren Gate Five stämmer nu artisten Beyoncé Knowles på över 700 miljoner kronor. Detta sedan hon dragit sig ur ett spelprojekt som medfört att företaget tvingats gå i konkurs.

Spelprojektet gick ut på att skapa ett dansspel med titeln ”Starpower: Beyoncé”. Men i sista stund ska Beyoncé Knowles, mer känd under artistnamnet Beyoncé, ha ändrat sig och lämnat projektet. Något som ska ha resulterat i att företaget tvingades gå i konkurs och att 70 personer blev arbetslösa.

I sin stämningsansökan hävdar företaget att Beyoncé brutit mot ett kontrakt och kräver därför nu artisten på 46 miljoner kronor i förlorade investeringspengar samt 700 miljoner kronor i förlorade inkomster från spelet.

Enligt Beyoncés försvarsteam ska hon ha dragit sig ur eftersom Gate Five inte hade de pengar som krävdes. Gate Five å sin sida påstår att de skulle skriva under ett avtal med en investerare den sjätte december 2010, vilket hon var medveten om när hon backade ur den tredje december.

Beyoncé vill att stämningsansökan ogiltigförklaras, men en domare i New York har nu avslagit begäran.

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt