Skip to content

Åtal väckt mot misstänkte serieskytten i Malmö

I dag väcktes åtal mot de så kallade serieskytten i Malmö. Åtalet omfattar tre mord, tolvmordförsök, ett fall av förberedelse till mord, två fall av grovt olaga hot och skadegörelse, ett fall av grovt övergrepp i rättssak och två fall av skadegörelse.

- Bevisningen består av mycket omfattande vittnesuppgifter, teknisk bevisning och IT-material i form av till exempel mail, sms och telefonlistor, säger chefsåklagare Solveig Wollstad vid Internationella åklagarkammaren  i Malmö.

Det var hösten 2010 som det stod klart att polisen letade efter en misstänkt serieskytt i Malmö efter ett antal mycket allvarliga brott. I november samma höst häktades mannen.

- Under början av utredningen medverkade den misstänkte i förhör men sedan ett år tillbaka har han inte velat tala eller svara på frågor. Han har endast erkänt skadegörelse i två fall av de brott han nu åtalas för, säger chefsåklagare Solveig Wollstad.

- Utredningen omfattar många fall av mycket grov brottslighet.  Under utredningen har vi haft nära samarbete med flera andra länder, bland annat USA.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt