Skip to content

Årets vinnare av Vinges mångfaldsstipendium

På onsdagen tilldelades tre avgångselever på Angeredsgymnasiet i Göteborg Advokatfirman Vinges mångfaldsstipendium i samband med skolans studentavslutningUtöver stipendier på 10 000 kronor vardera fick de även löften om mentorskap och sommarjobb på advokatbyrån.

- Sverige behöver fler jurister med invandrarbakgrund, konstaterade Vingejuristen Mercedes Anderås när hon i samband med Angeredsgymnasiets studentfirande på onsdagen delade ut Advokatfirman Vinges mångfaldsstipendium.

Årets stipendiater blev Darya Kazymyrova, Seynab Suleman och Linnéa Luukinen, som därmed får 10 000 kronor vardera samt diplom och löften om både sommarjobb och egen mentor på advokatbyrån.

- Det är viktigt att rättsinstitutionerna i vårt land i framtiden bättre speglar hur befolkningen ser ut. Därför vill vi på det här sättet vara med och stimulera fler invandrarungdomar till att söka sig till juristutbildningen och juristyrket, menar Mercedes Anderås.

Foto: Angeredsgymnasiet

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt