Skip to content

48-åring åtalas för att ha skickat hotbrev till två domare

En 48-årig man från Växjö har åtalats misstänkt för att ha hotat två domare vid en kammarrätt.  

Det var i februari i år efter att 48-åringen nekades prövningstillstånd i ett ärende som han skickade ett brev till två aktuella domare vid kammarrätten i Stockholm.  

”Den som gör rätt behöver inte vara rädd och inte heller undvika att träffa den hårt drabbade personen, mig”, ska mannen bland annat ha skrivit i brevet enligt Smålandsposten.

48-åringen ska även ha skrivit att man ska ”tänka först och sedan handla” och att det var därför som han gav domarna tre veckor på sig att ändra domen.

Den ena domaren kände sig hotad och polisen kopplades in.

– Det som stod i brevet var obehagligt. Det var ett förtäckt hot och man kan inte veta om det kommer att hända något, ska en av de drabbade domarna ha sagt i polisförhör enligt Smålandsposten.

48-åringen som förhördes om misstanken om hot mot tjänsteman i april nekade till brott. Han förklarade att syftet med brevet inte var att hota domarna utan endast att tala om att beslutet var felaktigt.

– Jag ville ha möjlighet att träffa dem som tog beslutet och ställa frågor, ska mannen ha sagt enligt Smålandsposten.

Mannen åtalas nu för hot mot tjänsteman. Åtalet gäller även bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll, brott som ska ha begåtts i mannens näringsverksamhet.

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt