Skip to content

34-åring våldtog sovande syster - döms till två års fängelse

En 34-årig man döms till fängelse i två år och två månader efter att bland annat ha våldtagit sin helsyster när hon sov över hos honom.

En kvinna besökte sin 34-årige helbror som hade fest och sov sedan över där. På natten slet mannen av systern kläderna, höll fast henne, utförde oralsex på henne samt trängde in i henne vaginalt med sina fingrar. Brodern åtalades för våldtäkt.

Enligt kvinnan ska brodern tidigare ha genomfört sexuellt överskridande handlingar gentemot henne.

Tingsrätten finner att mannens agerande inte framstår som osannolikt trots att det i sig är mycket anmärkningsvärt. Rätten finner åtalet styrkt.  

I sin straffvärdesbedömning finner domstolen det försvårande att brottet begåtts mot den tilltalades helsyster. Tingsrätten beaktar dock också att brottet ägde rum för över tre och ett halvt år sedan.

Vad gäller frågan om sekretess anser domstolen att kvinnan visserligen har ett intresse av att hennes släktskap med mannen inte blir känt. Men då rätten finner att offentlighetsintresset gör sig gällande med sådan styrka när det gäller detta förhållande och att det oundvikligen måste beröras i domskälen skall fortsatt sekretess inte gälla.

Mannen åtalades även för att ha skallat sin sambo samt ofredat henne. Han döms nu för våldtäkt, misshandel av normalgraden och ofredande till fängelse i två år och två månader. Han åläggs också att betala skadestånd om närmare 105 000 kronor.

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt