Skip to content

Ungdomsvård för 15-åring som ofredat flickor på badhus sexuellt

En 15-årig pojke åtalades misstänkt för att ha ofredat två flickor sexuellt på ett badhus. Pojken friades i tingsrätten men döms nu i hovrätten.

En pojke, som vid gärningstillfället var 15 år, åtalades misstänkt för att ha ofredat två flickor sexuellt i en vattenrutschkana vid en badanläggning.

Enligt åtalet ska pojken bland annat upprepade gånger utanpå flickornas baddräkter ha smekt deras underliv samtidigt som han fällt sexuella uttalanden.

Tingsrätten konstaterade det utrett att flickorna utsatts för sexuellt ofredande. Men då målsägandena bland annat inte pekat ut pojken efter händelsen var det, menar rätten, inte styrkt att pojken var gärningsman. Tingsrätten ogillade därför åtalet.

Domen överklagades till hovrätten som bland annat anför att då två vittnen samstämmigt berättat att målsägandena pekat ut pojken för dem, är åtalet styrkt och pojken är gärningsman.

Påföljden bestäms med hänsyn till pojkens personliga förhållanden till ungdomsvård. Pojken ska även utge skadestånd till ena flickan med 10 000 kronor och till den andra flickan med 12 000 kronor.

Foto: David Guttenfelder / Scanpix

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt