Skip to content

Topplista – här vill unga jurister helst arbeta

Statligt i topp när unga får välja - domstolarna är de mest eftertraktade arbetsplatserna och hamnar för tredje året i rad i topp när unga jurister svarar på var de helst vill arbeta. Tryggt, långsiktigt och utmanande är anledningarna till att man helst vill jobba där.

Intresset för de stora advokatbyråerna är svalt. Mannheimer Swartling kommer först på åttonde plats över drömarbetsplatserna och Vinge ligger strax efter, på tionde plats. Här finns dock stora skillnader mellan män och kvinnor  –  män kan i högre utsträckning än kvinnor tänka sig att arbeta på advokatbyrå.

I nästa vecka presenterar BG Research, för nionde året i rad, sin undersökning Juristbarometern – en attityd- och kunskapsundersökning som kartlägger vad dagens unga jurister och juridikstudenter förväntar sig av arbetsgivaren.

Så här ser listan ut:

  1. Sveriges Domstolar 33,8 %
  2. Utrikesdepartementet 26,8 %
  3. Justitiedepartementet 25,9 %
  4. Åklagarmyndigheten 23,4 %
  5. EU-institutioner 19,1 %
  6. Regeringskansliet 17,8 %
  7. FN 15,4 %
  8. Mannheimer Swartling 15,1 %
  9. Rikspolisen 14,8 %
  10. Vinge 12,1 %

Frågan är ställd som en flervalsfråga där respondenterna fick ange upp till fem drömarbetsplatser.

 

 

Foto: Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt