Skip to content

Sju dömda för grov gruppvåldtäkt

På onsdagen dömdes sju av åtta åtalade män till långa fängelsestraff sedan de genomfört en grov gruppvåldtäkt mot en kvinna i Mariannelund i Småland.

Åtta män stod åtalade för grov våldtäkt respektive medhjälp till grov våldtäkt på en kvinna.

Kvinnan och en av de tilltalade männen, som hon var bekant med, skulle ha bestämt att gå på nattklubb. Vännen föreslog att de skulle förfesta i en lägenhet och de åkte dit.

Kvinnans bekant skulle efter en stund ha lämnat lägenheten, och då skulle de sju männen som befann sig där ha tvingat ned kvinnan i en säng och genom att hålla fast henne i omgångar respektive samtidigt tvingat till sig samlag, både vaginalt, oralt och analt. Under våldtäkten skulle männen ha klappat i händerna och skrattat.

Vännen skulle sedan ha återvänt till lägenheten, och då även han ha våldtagit kvinnan. Männen förnekade brott, men två av dem erkände att de hade haft någon form av sexuell samvaro med kvinnan.

Tingsrätten finner efter en samlad bedömning av bevisningen, som bland annat består av kvinnans utpekanden samt en mängd DNA-bevisning, att två av männen ska dömas för grov våldtäkt respektive medhjälp samt att fem av dem ska dömas för grov våldtäkt. En man frias helt då målsäganden inte med säkerhet kunnat peka ut honom samt då övrig bevisning inte är tillräcklig.

Påföljden bestäms för två av männen till fängelse i sex år och sex månader, för fyra av männen till fängelse i sex år och för en man, som var under 21 år vid tillfället, till fängelse i fyra år och sex månader. Sex av männen utvisas ur Sverige under 15 år. Kvinnan tillerkänns även skadestånd om 300 000 kronor.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt