Skip to content

Silver till juridikstudenter vid Göteborgs universitet

Ett lag från juridiska institutionen på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet tog hem silver i European Law Moot Court Competition - en av de äldsta och mest prestigefyllda tävlingarna för juriststudenter.

Tävlingen European Law Moot Court Competition består av flera delmoment med såväl skriftliga inlagor som muntliga pläderingar från båda sidor. I år deltog totalt 80 lag varav 48 kvalificerade sig till regionfinal. Fyra lag gick sedan vidare till semifinal där Göteborgslaget var ett av dem.

Semifinalen och finalen gick av stapeln i slutet av förra veckan inför EU-domstolen i Luxemburg.

I semifinalomgången slog Göteborgsstudenterna ut ett lag från Lund och ställdes sedan mot Leuven i finalen. Där fick lagen plädera inför EU-domstolen men vilken sida de skulle representera avslöjades dock inte i förväg.

Göteborgsstudenterna fick till slut se sig besegrade av Leuven och slutade därmed tävlingen på en andraplats.

Göteborgslaget bestod av studenterna Ina Lunneryd, Gustav Sandberg och Allison Östlund från Juristprogrammet på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.  

Foto: Göteborgs universitet

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt