Skip to content

Par döms till fängelse för grov mordbrand och försök till mord

En kvinna och en man som drogat kvinnans föräldrar och därefter anlagt en brand i deras hem döms nu i tingsrätten till långa fängelsestraff.

En 29-årig man åtalades tillsammans med sin 28-åriga flickvän för bland annat grov mordbrand och försök till mord. Detta sedan kvinnans föräldrar drogats och riskerat att avlida i en anlagd brand i deras hem.

Kvinnan hävdade att mannen försökt åstadkomma en splittring mellan henne och föräldrarna. Detta genom att påstå att hon var adopterad från Latinamerika och därmed inte deras biologiska barn.

Mannen ska, enligt kvinnan, ha bestämt att de skulle besöka hennes föräldrar och droga dem för att därefter kunna leta efter handlingar som bevisade hennes ursprung.

Mannen ska sedan på eget bevåg ha tänt eld på lägenheten, enligt kvinnan. Mannen däremot nekade till alla anklagelser.

Tingrätten anser dock att det är bevisat att de båda drogat föräldrarna samt att branden anlagts av dem gemensamt.

Vidare finner domstolen att avsikten med att droga föräldrarna måste ha varit att de inte skulle vakna när branden utbröt. Hjälparbetet hade försvårats av att dörren till lägenheten varit låst. Det framstår klart, menar rätten, att föräldrarna hade avlidit om lägenheten brunnit upp.

Mannen och kvinnan döms nu därför för försök till mord, grov mordbrand och falsk tillvitelse till fängelse i 14 respektive 12 år.

Mannen döms dessutom för grovt rån samt stämpling till mened. Mannen åläggs också att betala skadestånd om 220 000 kronor till kvinnans föräldrar.

Foto: Scanpix

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt