Skip to content

Pappa förgrep sig på döttrar - döms till fyra års fängelse

En 54-årig man som upprepade gånger förgripit sig sexuellt på två minderåriga döttrar döms nu i tingsrätten till fyra års fängelse.  

En 54-årig man tog vid olika tillfällen med sig två av sina barn, båda flickor, i sin lastbil när han jobbade som lastbilschaufför. Under resorna skulle han vid flera tillfällen ha förgripit sig sexuellt på döttrarna, då dessa var i åldern 11-14 år.

Vid ett tillfälle genomförde han samlag med den ena flickan, vid andra tillfällen har övergreppen bestått i oralsex, uppgav döttrarna. Han skulle även ha fått båda flickorna att onanera åt honom.

Mannen åtalades för våldtäkt mot barn, grovt sexuellt utnyttjande av underårig samt sexuellt övergrepp mot barn. Han förnekade brott och hävdade att flickorna självmant kramat och pussat honom. Han hade emellertid aldrig berört eller varit tillgänglig för flickorna i ett sexuellt syfte.

Tingsrätten finner dock att de målsägandes berättelser sammantaget vinner så pass starkt stöd av utredningen i övrigt att deras uppgifter ska läggas till grund för bedömningen i målet. Rätten finner det därmed styrkt att den tilltalade gjort sig skyldig till de åtalade gärningarna.

Enligt domstolen är brotten av sådan art och har ett sådant högt straffvärde att annan påföljd än fängelse inte kan komma i fråga och 54-åringen döms nu till fyra års fängelse.

Rätten konstaterar att det visserligen gått förhållandevis lång tid sedan brotten begicks, men att det inte förflutit en i förhållande till brottens art ovanligt lång tid. Tidsåtgången bör därför enligt domstolen inte beaktas vid straffmätningen.

Tingsrätten finner också att brotten har inneburit en mycket allvarlig kränkning av flickornas personliga integritet. 54-åringen åläggs därför att utge skadestånd om sammanlagt 270 000 kronor till flickorna.

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt