Skip to content

Odd Molly-designer frias för brott mot ordningslagen

Modedesignern bakom klädföretaget Odd Molly som åtalades för brott mot ordningslagen efter att ha anordnat en fest i Berzeli park i centrala Stockholm frias nu i tingsrätten.

Enligt designern själv var tillställningen endast anordnad för de 550 gäster som han bjudit in till en senare fest i samband med Stockholms modevecka.

Han medgav att det serverats gratis alkohol och mat på området som inte avspärrats men anförde att det funnits gästlistor för att personalen endast skulle servera de inbjudna gästerna.

En polisman som kallats till platsen uppgav att han fått höra att det funnits objudna personer som tagit för sig av alkoholen.

Tingsrätten menar nu att det inte är ställt utom rimligt tvivel att allmänheten haft tillträde till tillställningen. Bland annat pekar domstolen på att ingen av de objudna gäster som ska ha tagit för sig av vad som bjöds hade vittnat under huvudförhandlingen.

Tingsrätten ogillar därför nu åtalet. Dessutom ogillas yrkandet om förverkande av 86 stycken starköl som tagits i beslag.

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt