Skip to content

Löneansvarig betalade ut 1,6 miljoner till sig själv - döms till fängelse

En 21-årig man som arbetade som löneansvarig på ett företag döms nu till fängelse sedan han betalat ut 1,6 miljoner till sig själv utöver sin avtalsenliga lön samt över 77 000 kronor i lön till sju andra personer som inte var berättigade till det.

En 21-årig man som administrerat löneutbetalningar vid ett företag åtalades för trolöshet mot huvudman. Detta sedan han betalat ut drygt 1,6 miljoner kronor till sig själv utöver sin avtalsenliga lön samt över 77 000 kronor i lön till sju andra personer som inte var berättigade till det.

Som förklaring till de höga löneutbetalningarna angav den tilltalade att han, två veckor efter att han anställts, träffat ett tilläggsavtal med sin arbetsgivare som berättigade till en nettolön om tre miljoner kronor om året.

Tingsrätten finner förklaringen varken rimlig eller trovärdig. Rätten dömer nu mannen för grov trolöshet mot huvudman då han missbrukat en förtroendeställning hos arbetsgivaren och det rört sig om betydande belopp.

Mannen döms till sex månaders fängelse och förpliktigas att utbetala drygt 1,7 miljoner kronor i skadestånd till arbetsgivaren.

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt