Skip to content

Karlstad redo för Sveriges fjärde migrationsdomstol

Karlstads kommun och länsstyrelsen i i Värmland är sannolikt på väg att få som de som de vill. Den nya förvaltningsrätten i Karlstad är nu redo för att inrätta Sveriges fjärde migrationsdomstol.

Sedan sammanläggningarna av länsrätterna i Värmlands och Örebros län har den nybildade Förvaltningsrätten i Karlstad kämpat med en mycket hög arbetsbelastning. Samtidigt har både Karlstads kommun och länsstyrelsen i Värmland lobbat för att Sveriges fjärde migrationsdomstol ska placeras i Karlstad.

En följd av den stora avarbetningen är att handläggningstiderna sjunkit.

-  Vi har lyckats med något jag ett tag trodde var omöjligt. Vi är nu nere på den nivå som vi ska vara. Att vi klarat av detta och samtidigt kunnat bibehålla hög kvalité i domarna, hög rättssäkerhet och dessutom är Sveriges näst mest kostnadseffektiva förvaltningsrätt ser jag som en stor bedrift vilken alla medarbetarna på domstolen bidragit till. Det tycker jag bevisar att vi är beredda att inrätta den fjärde migrationsdomstolen här i Karlstad.
 

 


Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt