Skip to content

Juridikstudenter får pris för bästa examensarbeten

Uppsala universitet
Uppsala universitet

Uppsalajuristernas Alumnistiftelse delar årligen ut Alumnistiftelsens pris för årets bästa examensarbete. Det är nu klart vilka två juridikstudenter på Uppsala universitet som skrev 2011 års bästa uppsatser.

Priset delas ut en gång per år och är på 10 000 kronor. Utöver pengar och ära får vinnarna även presentera sina uppsatser vid ett seminarium på Alumnidagen i Uppsala, vilken äger rum den 10 maj i Universitetshuset.      

Lärare och forskare vid Juridicum i Uppsala har i år nominerat totalt sju uppsatser. Bland dessa har två utsetts till årets vinnare, nämligen Päivi Asikainen ("The Responsibility to Protect of the International Community - A Study on the Protection Duties of the UN and Its Member States”) med professor Inger Österdahl som handledare samt  Joakim Edvinsson (”Svensk domsrätt i internationella skiljetvister”) under handledning av docent Elisabeth Lehrberg.         

Vinnarna utsågs av en jury inom Alumnistiftelsen bestående av Anna Skarhed, justitiekansler, Fredrika Skoog, delägare på advokatbyrån Hamilton, Mari Andersson, lagman vid Förvaltningsrätten i Stockholm samt Rolf Johansson, advokat och ordförande i Uppsalajuristernas Alumnistiftelse

Foto: Uppsala universitet

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt