Skip to content

HovR fastställer dom för dödsmisshandeln på Max

De två män som misshandlade en 23-årig man på en hamburgerrestaurang i centrala Stockholm så svårt att han senare avled har nu fått sina straff fastställda av Svea hovrätt.

Efter ett bråk med dödlig utgång i en kö på hamburgerrestaurangen Max i centrala Stockholm åtalades två män för grov misshandel samt grovt vållande till annans död.

Männen skulle i kön ha hamnat i en dispyt med en 23-årig man och därefter attackerat honom bakifrån och flera gånger slagit honom i huvudet, vilket resulterat i att han blivit medvetslös och fallit till golvet. Under fallet skulle 23-åringen även ha slagit bakhuvudet i en bänkskiva, och han avled senare av sina skador.

Tingsrätten fann, efter genomgång av all bevisning som bland annat bestod av vittnesuppgifter samt en övervakningsfilm, åtalen styrkta.

Påföljderna bestämdes till tre års fängelse. Männen skulle även utge knappt 230 000 kronor i skadestånd till 23-åringens familj.

Domen överklagades till hovrätten, som inte gör någon annan bedömning än underinstansen, utan nu fastställer tingsrättens dom.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt