Skip to content

Åtalas för att ha gasat ihjäl sin mamma - försvarar sig med "barmhärtighetsagerande"

En man som misstänks ha trätt en platspåse över sin mammas huvud, dragit åt den runt hennes hals och sprutat in startgas åtalas nu för mord. - För mig är det ofattbart att man kallar det mord, säger mannens försvarare som istället menar att det rört sig om ett barmhärtighetsagerande.

Det var i november förra året som en kvinna hittades död med en plastpåse över huvudet. Polisen misstänkte först att kvinnan begått självmord. Utredningen tog dock en vändning när sonen tog kontakt polisen och berättade att det var han som låg bakom hennes död.

Sonen som senare kom att häktas för dråp åtalas nu för mord.

Enligt åtalet ska han ha tagit livet av sin mamma genom att ha trätt en plastpåse över hennes huvud och dragit åt den runt hennes hals. Han ska därefter ha sprutat in startgas i påsen vilket ledde till att hon avled.

- För mig är det ofattbart att man kallar det mord när man vet omständigheterna, säger mannens försvarare advokat Jan Urwitz till Göteborgs-Posten.

Mannens försvarare menar istället att det inträffade rört sig om ett ”barmhärtighetsagerande”. Detta då kvinnan ska ha velat ta sitt eget liv men inte klarat av det. Enligt Urwitz ska kvinnan dessutom ha lämnat efter sig ett avskedsbrev.

- Hon kände att hon hade levt färdigt och vände sig till den som stod henne närmast. Sonen älskade sin mamma och ville inte svika henne, säger Urwitz till Göteborgs-Posten.

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt