Skip to content

Andraplats för Stockholmsstudenter i internationell tävling i skiljemannarätt

Ett lag om sex juridikstudent från Stockholms universitet kom på andraplats i deltävlingen "Respondent Memorandum" i Willem C Vis Arbitration Moot Competition - en av världens mest prestigefyllda tävlingar för juriststudenter.

Årets Stockholmslag kom på en andraplats med sin svarandeinlaga och fick ett hedersomnämnande för sin kärandeinlaga i tävlingen som hölls mellan den 30 mars och den 5 april.

Efter fyra dagars plädering var Stockholmslaget ett av de 64 lag som fick högst poäng i uttagningsomgången av den muntliga framställningen.

Laget gick vidare till utslagningsomgången, men fick där se sig besegrade av Bucerius som gick vidare till kvartsfinal. Två av studenterna från Stockholms universitet fick hedersomnämnanden för sina muntliga pläderingar.

Laget bestod av studenter på masterprogrammet International Commercial Arbitration Law, nämligen Brian Kotik (USA), Ragnhildur Olafsdottir (Island), Celeste Salinas Quero (Chile), Yaroslava Sorokhtey (Ukraina), Anina Wissner (Schweiz), och Gunnar Witte (Tyskland).

Stockholmslaget sponsrades av Vinge och coachades av bland annat Patricia Shaughnessy som assisterades av Jakob Heidbrink och Gretta Walters. Även av studentcoachen Stefan Dudas.

Foto: Stockholms universitet

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt