Skip to content

Stefan Wahlberg förstärker redaktionen

Stefan Wahlberg, frilansjournalist som specialiserat sig på rätts- och kriminalfrågor, går in som tillförordnad chefredaktör på Dagens Juridik från och med 19 mars.

Stefan Wahlberg har tidigare medverkat i Dagens Juridik som kolumnist. Han är även kolumnist och rättslig kommentator i Metro och har tidigare varit chefredaktör för Resumé samt chef på rättsredaktionen på Expressen. Han har också en bakgrund inom tv-branschen, bland annat som producent och redaktör för Efterlyst, Lex Alonzo, Rättens tjänare och Svenska mord.

Fredrik Olsson tar av personliga skäl en time-out från redaktörsposten, och går ner till att arbeta på deltid på redaktionen. Stefan Wahlberg går under den här perioden in som tillförordnad chefredaktör.

– Stefan Wahlberg har varit en av våra mest lästa och uppskattade krönikörer genom åren. Det är med varm hand jag lämnar över ansvaret till Stefan, som jag ser fram emot att samarbeta med, säger Fredrik Olsson.

– Jag är hedrad och mycket glad över detta! Jag är en trogen läsare av Dagens Juridik och har den största respekten för både DJ:s läsekrets och bevakningsområde, säger Stefan Wahlberg. Med tanke på att juridiken får en alltmer framträdande och viktig roll inom så många områden i samhället så känns det som ett bevakningsområde som är angeläget och efterfrågat av en allt större publik.

Johan Eneroth, ansvarig utgivare för Dagens Juridik, välkomnar Stefan Wahlberg till redaktionen.

– Vi är fantastiskt glada över att vi lyckats värva Stefan till hans nya roll på Dagens Juridik. Stefans sakkunskap inom ämnet i kombination med hans tidigare erfarenheter inom olika medieslag kommer att vara ett mycket positivt tillskott i Dagens Juridiks fortsatta expansion.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt