Skip to content

22-åringar pressade sexköpande advokat på pengar

En 22-årig kvinna och en jämnårig man dömdes i tingsrätten för utpressning och försök till utpressning sedan de pressat en 64-årig advokat som dömts för sexköp på pengar. Hovrätten har nu efter överklagande meddelat dom i målet.

En 22-årig kvinna dömdes i sin tur för utpressning och försök till utpressning då hon förmått 64-åringen att betala henne 100 000 kronor genom att säga att hon anmält honom för våldtäkt och uppge att hon skulle ta tillbaka anmälan om han gav henne pengarna.

En jämnårig kamrat till kvinnan dömdes för försök till utpressning då han tillsammans med kvinnan, pressat 64-åringen på 160 000 euro genom att hota att avslöja deras sexuella förbindelser för hans familj och för advokatsamfundet.

Kvinnan dömdes till skyddstillsyn med föreskrift om psykiatrisk vård och mannen till villkorlig dom med samhällstjänst. Hovrätten, som endast ändrar tingsrättens dom i fråga om vem som ska stå kostnader för försvararen, fastställer nu underinstansens dom.

 

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt