Skip to content

Schürrer JO-anmäler Hinsebergsanstalten

Livstidsdömda Christine Schürrer uppger sig ha blivit placerad i isoleringscell utan rimlig anledning och anmäler nu chefen för Hinsebergsanstalten till justitieombudsmannen. Det rapporterar Nyheter24.

I sin anmälan till justitieombudsmannen, JO, ska Schürrer ha uppgett att hon placerats i isoleringscell utan rimlig anledning. Hon framför också att hon nekats till att laga sin egen mat, något som har gjort att hon gått hungrig eftersom hon inte kan äta anstaltens mat.

Enligt Nyheter24 beskriver Schürrer det inträffade som tortyr. Hon kräver därför nu skadestånd för sitt lidande och de trakasserier som hon anser att hon utsatts för.

I oktober 2008 dömdes Schürrer vid Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse och därefter utvisning. Detta efter att i mars samma år ha mördat två barn i Arboga, tre och ett år gamla, samt försökt att döda deras mamma. Schürrer överklagade till hovrätten som i likhet med tingsrätten fann tyskan skyldig. Schürrer överklagade även till HD men begäran om prövningstillstånd avslogs.

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt