Skip to content

Hyresavtal för överbelamrad lägenhet förverkas

En hyresvärd ansåg att den hyresrätt som en kvinna hyrt skulle anses förverkad på grund av vanvård. Värden hänvisade till att fastighetsförvaltaren vid två tillfällen besökt lägenheten som då varit så belamrad med saker att det knappt gått att komma in.

Kvinnan hävdade att hon ärvt en massa saker varför lägenheten var belamrad men att bostaden aldrig varit smutsig. Hyresnämnden, som tagit del av fotografier på lägenheten, tog hänsyn till att kvinnan, trots flera tillsägelser, inte vidtagit rättelse utan dröjsmål. Därefter beslutade nämnden att hyresavtalet skulle anses ha upphört men beviljade kvinnan uppskov med avflyttningen enligt hyresvärdens medgivande. Hovrätten gör nu samma bedömning som nämnden och avslår kvinnans överklagande vilket medför att hon, då uppskovet nu gått ut, måste flytta genast.

  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt