Skip to content

Årlig Juristmässa på Handelshögskolan i Göteborg

Torsdagen den 9 februari går den årliga arbetsmarknadsmässan för jurister på Handelshögskolan i Göteborg av stapeln, GAIUS 2012. Årets tema är Juristen 2.0 och handlar enligt Mariette Wallin, marknadsföringsansvarig för mässan, om den nya moderna juristen.

-Det handlar om att det är mer än bara betygen som är viktiga för att bli en bra och framgångsrik jurist. Personlighet och nytänkande står i fokus, säger hon.

Mässan som äger rum den 9 februari på Handelshögskolan i Göteborg invigs klockan 10.00.

Under mässan kommer ett antal föreläsningar, kopplade till GAIUS, att hållas. En av föreläsarna är migrationsminister Tobias Billström som under titel Migrationsrätten – Ett spännande och viktigt område för framtiden kommer att prata om den svenska migrationsrättens kärnpunkter, utmaningar och utveckling i samhället.  

Även jämställdhets- och biträdande utbildningsministern Nyamko Sabuni kommer att vara på plats för att föreläsa på temat En jämställd arbetsmarknad. 

Utöver föreläsningar kommer även ett antal aktiviteter att hållas. Juriststudenter och arbetsgivare ges bland annat möjligheten att lära känna varandra genom enskilda möten, kallade kontaktsamtal.

En annan aktivitet är de traditionsenliga utfrågningar i ”heta stolen” som kommer att hållas sammanlagt tre gånger under dagen. I den första omgången medverkar MAQS, Wistrand, Rosengrens samt Awapatent och i den andra Lindahl, Mannheimer Swartling, Vinge samt Setterwalls.  I den tredje och sista omgången medverkar Sveriges Domstolar, Åklagarmyndigheten, PWC samt Krus.

Utöver detta kommer mingel och ett antal tävlingar att prägla dagen. Mässan avslutas sedan med en bankett på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.  

 

Foto: GAIUS

  • Alt-texten
    Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt