Skip to content

Åklagaren överklagar jägardom

Kammaråklagare Marcus Sjöstrand överklagar nu den friande domen mot jägaren som sköt ihjäl en 71-årig skidåkare utanför Ljungby förra året. – Jag anser att jägaren varit särskilt oaktsam och bör ställas till ansvar för vållande till annans död, säger han.

Kammaråklagare Marcus Sjöstrand som nu överklagar till hovrätten tror att ett annat utslag är möjligt den här gången.

– Jag vet ju att rättens ordförande delade min uppfattning vid förhandlingarna i tingsrätten, säger han.

Det var i december förra året som den 32-åriga kvinnan var på älgjakt i skogarna utanför Byholma i Ljungby kommun. Hon fick syn på en älgkalv och avlossade ett skott. Kulan gick igenom djurets hals och träffade en 71-årig skidåkare som dog på plats. Kvinnan åtalades för vållande till annans död men friades på torsdagen i tingsrätten. Den 32-åriga skytten har hela tiden förnekat brott.

 

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt