Skip to content

Hudterapeut döms för sexuellt ofredande

En hudterapeut på en laserklinik för hårborttagning åtalades för att vid flera tillfällen ha berört tre av sina kvinnliga klienter sexuellt.

Klienterna har uppgett att terapeuten insisterat på att få utföra vissa behandlingar, och att de fått rabatt på dessa. En av klienterna berättade om händelserna för sin pappa som då konfronterade terapeuten. 

Terapeuten bad om ursäkt och erbjöd sedan pappan kompensation. Tingsrätten fann åtalet styrkt med hjälp av klienternas detaljerade vittnesmål och dömde därför mannen för bland annat tre fall av sexuellt ofredande till sex månaders fängelse. Han förpliktigades även att utge knappt 50 000 kronor i skadestånd till målsägandena. Hovrätten fatställer nu tingsrättens dom.

  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt