Skip to content

Åklagaren yrkar på minst ett års fängelse för barnläkaren

På måndagen hölls pläderingarna i det så kallade barnläkarmålet. En läkare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus står åtalad för att ha orsakat en tre månader gammal flickas död genom en injektion av narkosmedlet tiopental.

Chefsåklagare Peter Claeson gjorde i sin sakframställan gällande att förekomsten av tiopental i barnets blod var 1 000 gånger högre än vad som kan förväntas vid normal användning. Läkarens advokat Björn Hurtig menar att det inte går att fastställa att tiopental orsakat flickans död.

Åklagaren yrkar nu att läkaren ska dömas till minst ett års fängelse för dråp. Han gör gällande att läkaren påverkats av de anhöriga, och betonar att de experter som hörts är överens om att det fanns tiopental i blodet.

 

Bild: Lotta Jarlsdotter / Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt