Skip to content

"Ironisk" 15-åring frias från larmmissbruk

En 15-årig pojke åtalades för att ha uppmanat en kompis att utlösa ett falsklarm vilket lett till att räddningstjänsten gjort en onödig utryckning.

15-åringen hade lyft på plastkåpan kring en larmknapp och därefter sagt till kompisen att trycka på brandlarmet. 15-åringen uppgav i tingsrätten att han bara skojade och att han inte trodde att kompisen verkligen skulle följa hans uppmaning.

Domstolen finner, bland annat med stöd av uppgifter från ett vittne, att det inte är styrkt att 15-åringen haft uppsåt till att utlösa larmet. Enligt vittnet hade 15-åringen inte menat allvar när han uppmanade kompisen utan bara varit "ironisk" när han gjorde uttalandet.

  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt