Skip to content

Polis misstänks ha lurat 3000 på miljonbelopp

En 53-årig före detta norsk polis har åtalas vid Göteborgs tingsrätt för att ha lurat närmare tre tusen svenskar på minst 13 miljoner kronor.

Enligt åklagare Kennert Lundgren ska totalt 2900 personer ha blivit lurade mellan 2006 och 2008.

53-åringen ska via annonser på internet ha lockat personerna att investera pengar i hans bolag, mot löften om stora vinster. De överförda pengarna ska sedan ha förts över till ett bolag registrerat i Panama i stället för i högriskinvesteringar.

I syfte att lura människor på pengar ska 53-åringen även ha bjudit in intresserade till informationsträffar. De gick sedan med i en medlemsklubb, SNG Private Investment Club, där de kunde följa sina investeringar genom en hemsida.

En av de personer som 53-åringen ska ha hyrt in för att hjälpa till med kringtjänster tyckte att allt var i sin ordning till en början.

– Men det var lite suspekt. Det funkade i början och spararna fick ut sina pengar. Alla var nöjda, sedan var det allt fler som inte fick några pengar, säger han till Metro.

53-åringen nekar, via sin advokat Björn Breitfeld, till brott.

– Han förnekar att han har haft ägarintresse i det här bolaget. Han menar att de här pengarna har gått till investeringar. Och ska inte vara försvunna, säger Breitfeld till Metro.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt