Skip to content

Vinge: "Sverige behöver fler jurister med invandrarbakgrund"

Vinge, Angeredsgymnasiet, juridikstudenter, stipendium

På tisdagen tilldelades tre avgångselever på Angeredsgymnasiet i Göteborg Advokatfirman Vinges mångfaldsstipendium i samband med skolans studentavslutning. 

Stipendiaterna är Sabina Raif Vlasman, Alexandra Osiac och Bthena Jabr. Utöver stipendier på 10 000 kronor vardera fick de även löften om mentorskap och sommarjobb på advokatbyrån.

- Efter att ha studerat sex terminer juridik lovas stipendiaterna varsin sommarnotarieplats på något av Vinges kontor i Sverige, säger Shoan Panahi, biträdande jurist på Vinge.

Att det blev just de här tre studenterna beror enligt Torbjörn Stenson, lärare på Angeredsgymnasiet, bland annat på goda studieresultat.

- Tjejerna har goda studieresultat och därigenom goda chanser att komma på in ett juristprogram på universitetet, säger han.

En annan anledning är studenternas egna ansökningar, menar Stenson. 

- Alla tre har på olika sätt lyckats motivera väldigt bra varför just de är värdiga stipendiater.

Syftet med stipendiet som i år delades ut för nionde året i rad är att försöka uppmuntra fler ungdomar med invandrarbakgrund att läsa juridik på universitetet.

- Vi på Vinge vill skapa en större mångfald inom juristkåren som bättre avspeglar dagens Sverige. Sverige behöver fler jurister med invandrarbakgrund för att öka tilltron till rättssystemet, säger Panahi.  

 

 

 

Foto: Wolfgang Roosch

  • Alt-texten
    Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt